Mercedes-Benz

Zamjena koja se isplati i za okoliš.

Zamjena koja se isplati i za okoliš.

Procjena životnog ciklusa Mercedes-Benz tvornički obnovljenih rezervnih dijelova govori sama za sebe – kao što se vidi na primjeru tvornički obnovljenog rezervnog motora OM906 i tvornički obnovljenog mjenjača G281 za kamione, kao i tvornički obnovljenog mjenjača NAG2 za osobne automobile i dostavna vozila. Procjene životnog ciklusa su certificirane od strane nezavisne njemačke inspekcijske organizacije TÜV Süd u skladu s međunarodnim standardima.

Očuvanje koraljnih grebena.

Kako fascinantni svjetovi ne bi bili izgubljeni: jedan obnovljeni mjenjač NAG2 smanjuje emisiju sumpor-dioksida za 1,41 kg u usporedbi s novim mjenjačem. To znači da ce 2,2 kg koraljnih grebena biti spašeno od uništenja.

Smanjenje emisije CO2.

Nada raste sa svakim obnovljenim motorom: jedan obnovljeni motor OM906 smanjuje emisiju ugljičnog dioksida za 527 kg u usporedbi s novim motorom. Treba 10 godina da bi 14 stabala pretvorilo tu količinu ugljicnog dioksida u kisik (0,039 tona CO2 po drvetu tijekom tog perioda).

Očuvanje izvorskih voda.

Kristalno čiste prednosti naše pitke vode: obnovljeni mjenjač NAG2 smanjuje emisiju fosfata za 0,06 kg u usporedbi s novim mjenjačem. To je dovoljno da se osigura 12.000 litara pitke vode (s maksimalno dozvoljenom razinom PO4 od 5 mg/l).

Ušteda energije.

Smanjenje CO2, koji je štetan za klimu: obnovljeni mjenjač G281 uštedi 7300 MJ u usporedbi s novom jedinicom. Ova energija je dovoljna da napaja laptop 450 dana (pri prosječnoj potrošnji od 0,069 kWh).