Mercedes-Benz

Nova C-klasa Cabriolet

01.03.2016

Mercedes-Benz kreće u sezonu na otvorenom s prvim kabriolet modelom baziranim na C-klasi, čime zaokružuje svoju ponudu kabrioleta s klasičnim mekanim krovom. Dizajn ovog novog kabrioleta odražava moderni luksuz s mladenačkim detaljima. Uz mnoštvo detalja visoke kvalitete, njegov prepoznatljivi karakter najuočljiviji je kada mu je krov spušten. Kabriolet je opcijski dostupan s AIRCAP automatskim sustavom za sprečavanje propuha i AIRSCARF grijanjem vrata putnika – za izvanrednu udobnost tijekom vožnje s otvorenim krovom 365 dana u godini. Učinkoviti, snažni motori s rasponom snage od 115 do 270 kW (156 do 367 KS) i ovjesom koji je projektiran za dinamiku (uz opcijski AIRMATIC zračni ovjes) osiguravaju sportski agilno upravljanje. Novi 9G-TRONIC automatski mjenjač dostupan je uz sve izvedbe motora, a u automobil su ugrađeni dokazani sustavi pomoći vozaču i najmoderniji informacijsko zabavni sustavi.
"Naša nova C-klasa Cabriolet predstavlja ulazak u svijet premium kabrioleta marke Mercedes-Benz. Sportski i mladenačkog karaktera i stila, ovaj kabriolet osigurava nepromijenjeni užitak vožnje sa spuštenim krovom tijekom cijele godine," rekao je Prof. Dr Thomas Weber, član upravnog odbora kompanije Mercedes-Benz Group AG.
S podignutim krovom, profil ovog novog kabrioleta s dvoje vrata sliči profilu C-klase Coupé sa skoro jednakim osnovnim dimenzijama s uočljivim prednjim krajem koji uključuje prednju masku s uzorkom dijamanta, LED High Performance prednja svjetla, dugi poklopac motora i visoke bokove. Njegov čvrsto rastegnuti mekani krov sa staklenim prozorom harmonično se uklapa u prepoznatljivo dizajnirani stražnji kraj, koji ima jako sportski izgled sa svojim širokim ramenima i vodoravnim LED stražnjim svjetlima. Uz kapacitet od 360 litara (285 litara sa spuštenim krovom), prtljažnik je u mogućnosti primiti izuzetnu količinu prtljage za jedan kabriolet, čime nudi svakodnevnu praktičnost.
Zahvaljujući standardnom 15 milimetara nižem ovjesu u usporedbi s limuzinskim modelom, vozilo već pruža sportski dojam sa svojim 17 inčnim standardnim kotačima, ističući sportski karakter kabrioleta koji se može pohvaliti koeficijentom otpora zraka od 0,28.
Za Cabriolet izvedbu u ponudi je šest benzinskih motora. Ponuda motora se kreće od 1,6-litrenog četiri cilindričnog u izvedbi C 180 sa snagom od 115 kW (156 KS) do 3,0-litrenog šest cilindričnog motora u izvedbi Mercedes-AMG C 43 4MATIC Cabriolet (270kW/367 KS). izvedba C 200 opcijski je dostupna s 4MATIC pogonom na sve kotače.
Dizelski modeli su pokretani četiri cilindričnim motorom koji razvija snagu od 125kW (170KS) u izvedbi C 220 d ili 150 kW (204 KS) u izvedbi C 250 d i opremljeni su ekološki prihvatljivom SCR tehnologijom (Selective Catalytic Reduction) za tretman ispušnih plinova. 4MATIC pogon dostupan je u izvedbi C 220 d.
Nova C-klasa Cabriolet u prodaju će krenuti na ljeto 2016.