Mercedes-Benz

Mercedes-Benz X-CLASS koncept

26.10.2016

S X-CLASS konceptom, odjel Mercedes-Benz Vans daje konkretan pogled na svoj novi pickup, X-klasu. Prvi premium pickup kombinirati će najbolje od dva svijeta. Navedeno Mercedes-Benz impresivno demonstrira s dvije dizajnerske izvedbe ovog konceptnog automobila. X-CLASS koncept powerful adventurer ilustrira da će buduća X-klasa uključivati sve prednosti klasičnih pickup vozila – čvrsti, funkcionalni, snažni i s terenskim sposobnostima. X-CLASS koncept stylish explorer ide korak dalje i prikazuje što će razlikovati pickup koji će nositi Mercedesovu zvijezdu od konkurenata. X-klasa biti će pravi Mercedes hvaljenog dizajna i udobnosti ove marke sve do dinamike i sigurnosti vožnje. To će Mercedes-Benz učiniti prvim premium proizvođačem koji će zadovoljiti promjenjive zahtjeve klijenata na globalnom tržištu srednjih pickup modela, te će čvrsti, jednotonski pickup sa sjedalima za do pet osoba učiniti atraktivnim urbanim i obiteljskim vozilom.
S ovim pickup modelom, Mercedes-Benz Vans odjel proširiti će ponudu svojih modela sa četvrtim modelom u nizu. U isto vrijeme, marka sa zvijezdom postati će prvi premium proizvođač koji će zauzeti obećavajući segment srednjih pickup vozila. Kompanija Mercedes-Benz Group AG će do početka prodaje u ovu novu seriju modela uložiti deveteroznamenkasti iznos eura. U prodaju će krenuti krajem 2017. Pod nazivom Mercedes-Benz X-klase. Ključna tržišta biti će Argentina, Brazil, Južna Afrika, Australija i Europa.
Dr. Dieter Zetsche, predsjednik upravnog odbora kompanije Mercedes-Benz Group AG i predsjednik odjela Mercedes-Benz automobila: ”S Mercedes-Benz pickupom, zatvoriti ćemo jednu od zadnjih rupa u našoj ponudi. Naš cilj: klijentima želimo ponuditi vozila koja odgovaraju njihovim specifičnim potrebama. X-klasa će postaviti nove standarde u ovom rastućem segmentu."