Mercedes-Benz

Prvo ulje koje je zaslužilo zvijezdu.

01.08.2015

Originalno Mercedes-Benz motorno ulje razvijeno je od strane istih stručnjaka koji su izradili Vaš motor: Mercedes-Benz inženjera.
Tko je najbolji za posao razvoja savršenog ulja za naša vozila? Potraga završava kod naših znanstvenika i inženjera koji se pozivaju na stručnost, inovativnost i ogromno iskustvo u izradi naših motora. Oni su razvili posebno mazivo za Vaše vozilo: originalno Mercedes-Benz motorno ulje. Njegova osnovna funkcija je redukcija mehaničkog trenja: tanki sloj ulja stvara se između nepokretnih i pokretnih dijelova motora. Ovaj sloj ulja ima visoku stopu smicanja i izložen je snažnom trenju i pritisku. Uz to, sagorijevanje u glavi cilindra stvara izuzetno visoke temperature.
Naše motorno ulje savršeno je prilagođeno tom stupnju mehaničkih i temperaturnih opterećenja. Njegove pažljivo odabrane komponente i aditivi predstavljaju najviše standarde kvalitete koje ispunjava svaki Mercedes-Benz motor – sve to kako bi se osigurala vrhunska učinkovitost i performanse. Naše motorno ulje također obavlja veliki broj sekundarnih zadataka pružajući apsolutnu pouzdanost. Među tim zadacima su sprječavanje korozije i hlađenje dijelova motora izloženih visokim tempera